Nieuws

HOERA! BASE PACKAGING BESTAAT 12,5 JAAR!

Base Packaging viert 12,5 jarig jubileum!
Lees meer

HOERA! BASE PACKAGING BESTAAT 12,5 JAAR!

Base Packaging viert 12,5 jarig jubileum!
Lees meer

BEERCOO SCHOONMAAK SCOORT DUURZAAM MET BIO-BASE(D)®

Samen werken aan een duurzame schoonmaak: dat hebben de bedrijven Beercoo Schoonmaak, Kroonint BV en Base Packaging gemeen!
Lees meer

VOORRAADLIJST 2024

Bekijk onze complete voorraad, geleverd binnen 24uur
Lees meer

Base Packaging behaalt OK Home Compost & Industrial certificaten

Vanaf heden zijn onze zakken niet alleen biologisch afbreekbaar maar ook TÜV gecertificeerd!
Lees meer

IMPORT KOSTEN STIJGEN

LANGERE VAARROUTES ZORGEN VOOR STIJGENDE PRIJZEN.
16 januari 2024

Sinds december 2023 hebben de meeste rederijen besloten hun vaarroutes vanuit Azië naar Europa om te leiden via de Zuid Kaap van Afrika. Door de ontstane onrust en diverse aanvallen op schepen in de regio van de Rode Zee is een langere vaarroute noodzakelijk. 

In de praktijk betekent dat een vaartijd van gemiddeld twee weken extra. Hierdoor kunnen vertragingen ontstaan in de logistieke ketens. Het is niet alleen de heen route maar ook de terugweg die langer duurt waardoor er schepen te kort zijn om alle goederen op tijd te transporteren. 

Mede hierdoor zien wij de afgelopen maand de kosten voor zeevracht exploderen; keer vijf ten opzichte van een maand geleden. En het ziet er naar uit dat deze kosten de komende periode zullen blijven stijgen.

*HDPE (High Density Poly Ethyleen) zakken:
Net als vele andere producten worden onze Premium Gold Label HDPE zakken grotendeels geproduceerd in Azië.
Het komt er op neer dat wij binnen een aantal weken een prijsstijging voorzien voor deze producten. Tevens kunnen er vertragingen ontstaan in de levering van productie artikelen.

Na een periode van prijsdalingen voor onze producten is de verwachting dat de komende periode een prijsstijging zal laten zien.
Uiteraard zullen wij onze klanten hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Heb jij vragen? Neem dan contact met ons op!
Team Base Packaging
Lees meer

POOPEES

POOPEES® is het nieuwe merk van onze 100% biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes, een milieuvriendelijk alternatief voor de gangbare plastic varianten die vaak onze natuur vervuilen. In plaats van traditioneel plastic zijn onze POOPEES® zakjes vervaardigd van hernieuwbare grondstoffen, met maïszetmeel als belangrijkste component. Deze keuze draagt bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en vermindert de ecologische impact van de zakjesproductie.

Belangrijk is dat de biologisch afbreekbare zakjes van POOPEES® composteerbaar zijn. Dit betekent dat ze veilig kunnen worden verwerkt in industriële composteerfaciliteiten, waar ze samen met ander organisch materiaal worden afgebroken tot compost. Deze eigenschap draagt verder bij aan het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van de belasting op het milieu.

In een zakelijke context is het bespreekbaar maken van hondenpoepzakjes relevant voor diverse partijen, waaronder vastgoedbeheerders, gemeenteraadsleden, parkbeheerders en bedrijfseigenaren nabij openbare ruimtes.

Hondenpoepzakjes worden in veel steden en gemeenten als noodzakelijk beschouwd, zowel vanuit juridisch als sociaal oogpunt. Dit wordt ondersteund door verschillende redenen, waaronder hygiëne, esthetiek, milieuoverwegingen en wettelijke verplichtingen. Het niet naleven van regels kan leiden tot boetes. Hoewel niet overal wettelijk verplicht, worden hondenpoepzakjes sterk aanbevolen om goede buren en verantwoordelijke huisdiereigenaren te zijn.

De variëteit in hondenpoepzakjes is groot, met opties zoals standaard plastic zakjes, biologisch afbreekbare zakjes, composteerbare zakjes en zelfs geparfumeerde zakjes. Het kiezen van een geschikt zakje, afgestemd op de grootte en behoeften van de hond, is essentieel. Het streven naar milieuvriendelijke opties draagt bij aan een duurzamere omgang met deze noodzakelijke accessoires.
Lees meer

Vlarema

Vlarema is een afkorting voor "Vlaanderen Recycleert Materialen". Het is een nieuw afvalbeheersplan dat in 2021 in België werd geïntroduceerd. Het doel van Vlarema is om afval te verminderen en de recyclage te bevorderen en een betere afvalsortering door middel van gebruik van transparante zakken.

Base Packaging heeft voor Vlaamse afnemers sinds kort een assortiment Vlarema vuilniszakken op de markt gebracht die voldoen aan alle gestelde eisen van Vlarema. Deze zakken zijn gemaakt van 100% gerecycled polyethyleen en zijn ook weer uitstekend te recyclen. Door deze zakken te gebruiken, dragen consumenten bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van de recycling. Op onze verpakkingen is duidelijk VLAREMA APPROVED vermeld.

De Vlarema vuilniszakken van Base Packaging zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat consumenten de juiste zakken kunnen kiezen voor hun afval. De zakken zijn ook zeer stevig en scheurvast, waardoor ze ideaal zijn voor het opbergen en vervoeren van afval.

Het gebruik van Vlarema vuilniszakken is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook helpen bij het verminderen van afvalkosten. Gemeenten en steden kunnen deze zakken namelijk gebruiken voor het ophalen van afval, wat bijdraagt aan een efficiëntere afvalverwerking.

Base Packaging heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en milieubewustzijn en heeft daarom de Vlarema vuilniszakken ontwikkeld als een stap in de richting van een duurzamere toekomst. Door gebruik te maken van deze zakken, kunnen consumenten hun steentje bijdragen aan een schonere wereld.
Lees meer

De kracht van een merk

Een sterk en betrouwbaar merk zoals Premium Gold Label® kan veel voordelen bieden voor bedrijven en consumenten. Hieronder vind je enkele belangrijke voordelen van het hebben van een dergelijk merk voor vuilniszakken:

Kwaliteit: Een sterk merk zoals Premium Gold Label® staat bekend om de kwaliteit van zijn producten. Dit betekent dat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat ze een product van goede kwaliteit krijgen dat aan hun behoeften voldoet.

Consistentie: Een goed merk biedt consistentie in productkwaliteit en service. Klanten weten wat ze kunnen verwachten en kunnen vertrouwen op een betrouwbare ervaring telkens wanneer ze een product van Premium Gold Label® kopen.

Herkenning: Een sterk merk is gemakkelijk te herkennen en te onthouden. Consumenten zullen eerder naar een merk teruggrijpen dat ze vertrouwd is en waar ze een goede ervaring mee hebben gehad. Het merk Premium Gold Label® heeft een duidelijk en gemakkelijk te herkennen logo en verpakking, wat bijdraagt aan de herkenning van het merk.

Waarde: Een goed merk biedt waarde aan consumenten. Premium Gold Label® biedt bijvoorbeeld vuilniszakken van hoge kwaliteit die lang meegaan en daarmee geld besparen op de lange termijn.

Imago: Een sterk merk kan ook een positief imago creëren voor jouw bedrijf. Premium Gold Label® staat bijvoorbeeld bekend om zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, wat bijdraagt aan het creëren van een positief beeld van het merk en dus ook van jouw bedrijf.

Kortom, een sterk en betrouwbaar merk zoals Premium Gold Label® kan veel voordelen bieden voor bedrijven en consumenten. Bedrijven kunnen profiteren van een goede reputatie en merkloyaliteit van klanten. Dus start vandaag nog met onze merken;

  • PREMIUM GOLD LABEL ® > RECYCLED AFVALZAKKEN
  • PREMIUM GOLD LABEL ® > 100% NIEUW MATERIAAL PE
  • PREMIUM GOLD LABEL ® > COMPOSTEERBARE ZAKKEN
  • BIO BASE(D) ® > SUIKERRIET ZAKKEN
Lees meer

Bio-base(d)

Bio-base(d) afvalzakken zijn een uitstekende keuze voor iedereen die zich inzet voor duurzaamheid en het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Deze afvalzakken zijn gemaakt van biologisch materiaal en zijn daarom veel beter voor het milieu dan traditionele plastic afvalzakken.

Een van de belangrijkste voordelen van bio-base(d) afvalzakken is hun duurzaamheid. Ze zijn gemaakt van de hernieuwbare grondstof suikerriet, die snel groeit en gemakkelijk kunnen worden gekweekt. Dit betekent dat ze minder afhankelijk zijn van niet-hernieuwbare bronnen zoals aardolie, die steeds schaarser en duurder worden.

Een ander voordeel van bio-base(d) afvalzakken is dat ze volledig recyclebaar zijn. Wanneer ze niet meer nodig zijn, kunnen ze worden verzameld en gerecycled tot nieuwe producten. Dit draagt bij aan het verminderen van de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen wordt gestuurd en het verminderen van de hoeveelheid nieuwe materialen die nodig zijn voor productie.

Bio-base(d) afvalzakken hebben ook een positief effect op de CO2-uitstoot. Het suikerriet neemt namelijk Co2 op tijdens zijn levensduur.

Tot slot zijn bio-base(d) afvalzakken geschikt voor al het restafval. Ze zijn stevig en kunnen net als traditionele afvalzakken grote hoeveelheden afval bevatten. Dit maakt ze een praktische en duurzame keuze voor elk huishouden of bedrijf dat zich inzet voor het verminderen van hun impact op het milieu.

Kortom, bio-base(d) afvalzakken bieden een uitstekend alternatief voor traditionele plastic afvalzakken. Ze zijn duurzaam, recyclebaar, verminderen de CO2-uitstoot en zijn geschikt voor alle soorten restafval. Door voor deze afvalzakken te kiezen, draag je bij aan een groenere toekomst voor ons allemaal.
Lees meer

100% Biologisch afbreekbare vuilniszakken

Base Packaging zet zich in voor een schonere toekomst met onze biologisch afbreekbare vuilniszakken, die trots worden geleverd onder de naam Premium Gold Label. Deze zakken belichamen niet alleen hoge kwaliteit, maar ook een toewijding aan duurzaamheid. Gemaakt met zorgvuldig geselecteerde materialen, bieden ze niet alleen een effectieve en betrouwbare oplossing voor afvalbeheer, maar dragen ze ook bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Onze Premium Gold Label BIO-vuilniszakken zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en prestaties, terwijl ze tegelijkertijd een bewuste keuze vertegenwoordigen voor het milieu. Door te kiezen voor biologisch afbreekbare materialen, verminderen we de impact op het milieu en dragen we bij aan het verminderen van de hoeveelheid niet-afbreekbaar afval in onze omgeving.

Met Base Packaging's Premium Gold Label benadrukken we niet alleen de superieure prestaties van onze vuilniszakken, maar ook de verantwoordelijkheid die we voelen ten opzichte van de planeet. Het is meer dan een product; het is een stap in de richting van een groenere en gezondere planeet. Kies voor Premium Gold Label en draag bij aan een duurzame toekomst.
Lees meer
Laad meer nieuwsberichten

Contact

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Of een afspraak maken met één van onze productadviseurs?Neem dan contact met ons op!
Base Packaging BV
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk

KvK nr. 62516868
BTW nr. NL854848733B01
Of wilt u meteen een product bestellen? Stuur dan uw order naar info@basepackaging.nl.
Vraag offerte aan
Bel mij terug