Duurzaamheid

Welkom bij Base Packaging, waar duurzaamheid in het hart van alles wat we doen staat! Bij ons draait het niet alleen om (afval)zakken, maar ook om een toewijding aan een groenere toekomst. Dus, laten we je een kijkje geven in wat duurzaamheid voor ons betekent.

Slim gebruik van materialen

Door alternatieve materialen te gebruiken, produceren we stevige zakken met minder materiaal. Dit betekent niet alleen kostenbesparingen voor onze klanten, maar ook een vermindering van het gebruik van grondstoffen, wat goed is voor het milieu. Waar mogelijk gebruiken we gerecycled plastic, en hierbij zijn we trots op onze samenwerking met een vooraanstaande plastic inzamelaar. We leveren ook de plastic zakken voor het inzamelen van plastics (PMD), die vervolgens worden gerecycled tot granulaat en uiteindelijk weer tot onze plastic (afval)zakken worden gevormd.

Duurzame alternatieven voor (Afval)zakken

Bij Base zoeken we voortdurend naar manieren om onze impact op de planeet te verminderen. Onze composteerbare en Bio-Based® afvalzakken vormen een van onze keuzes voor meer duurzame afvalverwerking. Bij de productie van deze zakken maken we gebruik van nieuwe grondstoffen die minder CO² uitstoten dan de gangbare materialen. We streven hierbij naar dezelfde hoogwaardige kwaliteit als de huidige afvalzakken, zodat je hetzelfde resultaat behoudt dat je gewend bent, maar dan op een duurzamere manier.

Wil je weten hoeveel uitstoot je kunt verminderen door onze Bio-Based® zakken te gebruiken? Maak dan gebruik van onze CO2-calculator.

Groen op Kantoor

Bij ons straalt ons bedrijfspand niet alleen door de uitmuntende kwaliteit van onze producten, maar ook dankzij onze toewijding aan energie-efficiëntie duurzaamheid uit. Ons dak is voorzien van zonnepanelen die duurzame energie opwekken, terwijl in ons magazijn slimme bewegingssensoren ervoor zorgen dat verlichting alleen brandt waar en wanneer nodig. En laten we vooral onze vertegenwoordigers niet vergeten; zij kiezen voor hybride auto's, waardoor hun bezoeken net zo milieuvriendelijk zijn als onze innovatieve zakken.

Maar we gaan nog een stap verder. We zetten ons in voor duurzamere logistieke oplossingen. Onze wagenpark bestaat uit elektrische steekwagens en moderne vrachtwagens met een minimale CO²-uitstoot, waarmee we laten zien dat groenere transportmethoden voor ons de norm zijn.

Sponsor duurzame initiatieven

Bij Base erkennen we de problemen rondom plastic vervuiling, zoals de bekende plastic soep in de oceaan. Terwijl Europa actief bezig is met het inzamelen en hergebruiken van plastics, zien we dat elders in de wereld plastic afval vaak op een minder verantwoorde manier wordt behandeld. Bij Base hebben we niet alleen als doel om milieubewust te ondernemen; we streven er ook naar een actieve bijdrage te leveren aan een schonere wereld! Daarom ondersteunen wij het Ocean Cleanup project als sponsor, in de hoop een positieve impact te hebben op de oplossing van dit wereldwijde probleem. Samen maken we een verschil voor de toekomst van onze planeet.
Bij Base richten we ons niet alleen op grote initiatieven, maar zetten we ons ook actief in om het inzamelproces bij gemeentes en instanties op een duurzamere koers te brengen. Jaarlijks wordt er maar liefst 300.000 kg plastic zakken gebruikt voor PMD-inzameling, een hoeveelheid die ons zorgen baart omdat het inzamelen op deze manier bijdraagt aan extra plasticproductie. Daarom introduceren wij Bio-Base(d)®️ PMD zakken als een alternatieve benadering om dit proces te verduurzamen en bij te dragen aan de circulaire economie. Aan alle gemeenten en instanties willen we meegeven: ontdek de voordelen van dit alternatief of ontvang advies, zodat we gezamenlijk kunnen streven naar een toekomst van PMD-inzameling zonder plastic.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Of een afspraak maken met één van onze productadviseurs?Neem dan contact met ons op!
Base Packaging BV
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk

KvK nr. 62516868
BTW nr. NL854848733B01
Of wilt u meteen een product bestellen? Stuur dan uw order naar info@basepackaging.nl.
Vraag offerte aan
Bel mij terug